WELKOM BIJ ONZE MOLENS VAN BOUSSET


Wij heten u welkom in de watermolens van Bousset, gelegen op een landgoed van 4 ha aan het einde van een doodlopend weggetje. In het zonnige zuiden van de Bourgogne, in het prachtige natuurpark de Morvan. Aan een privémeer van 2 ha, het Etang de Bousset, vol karpers. Het meer wordt gevoed door de Tillot en loopt over in de Roche, riviertjes van de eerste categorie, d.w.z. dat ze forel bevatten en tot de schoonste van Frankrijk behoren. Naast de molens stort het water via een paar watervallen, les cascades de Bousset, naar beneden. Dit alles omringd door bos en weilanden in een glooiend landschap. kaart

Beide molens zijn volledig gerenoveerd met behoud van hun oorspronkelijke karakter. De woningen liggen ver genoeg bij elkaar vandaan voor uw privacy.

Reeds in de 15e eeuw is hier een dam gebouwd en is er een meer ontstaan. Moulin Martin dateert uit 1725, het rad en de molensteen kunnen nog draaien. In 1895 is er een tweede molen bijgebouwd, Moulin de Bousset. In de aan de schaduwrijke tuin grenzende kamer getuigen de enorme tandwielen nog van het werkzame verleden. Tot 25 jaar geleden werd er nog meel gemalen in Moulin de Bousset. Een stukje verderop staat een oude Fournier, een bakkershuisje waar het brood gebakken werd. In de tuin is zelfs nog een derde molen gebouwd om olie uit walnoten te persen. Deze werd in de oorlog gebruikt om appels te malen voor de appelcider. De steen staat er nog pontificaal bij.

Komt u genieten van een sportieve vakantie: wandelen, fietsen, vissen.
Of komt u gewoon voor de rust en wat de natuur te bieden heeft.

Albert en Lucie Kreulen
Bousset
Chiddes 58170 (Nièvre)
France